Select Page

București, 08 aprilie 2019 Potrivit Imobiliarium, târgul de real-estate cu cel mai mare număr de expozanți, atunci când cererea de achiziție pentru locuințe este ridicată, iar oferta scăzută, extra beneficiile și discounturile acordate de dezvoltatori sunt extrem de reduse, aproape inexistente. În contextul unei stagnări a cererii, care continuă în această primavară, reprezentanții Imobiliarium previzionează pentru următorul eveniment (17-19 mai) cea mai bogată ofertă de beneficii în comparație cu edițiile anterioare.

Potrivit reprezentanților Imobiliarium, cele mai căutate beneficii la achiziția unei locuințe sunt discounturile(sub forma de rabat sau beneficii). De cele mai multe ori, amplasamentul locuinței reprezintă și factorul principal în alegerile cumpărătorilor, drept pentru care noile complexuri construite în afara Bucureștiului au pus bazele transportului privat. Locurile de parcare, bucătăriile mobilate și finisajele sunt următoarele beneficii aflate în topul criteriilor posibililor cumpărători.

Beneficiile și bonusurile, prima linie de atac pe fondul stagnării cererii

Cererea, oferta și calitatea construcțiilor reprezintă principalii factori care influențează oscilațiile de preț, conform reprezentanților Imobiliarium. Iar dacă la creșterea prețurilor, dezvoltatorii reacționează destul de prompt, la scăderi există o perioadă mai mare de ajustare. În acest sens, beneficiile și bonusurile sunt folosite, de multe ori, ca primă linie de atac la o stagnare a cererii.

Raportat la prețul mediu oferit în funcție de amplasamentul imobilului, cumpărătorii de la Imobiliarium sunt dispuși să ofere o medie de 80.000 de euro pentru un apartament de trei camere – sectoarele 1,2,3 și Ilfov fiind peste această medie, iar 4,5 și 6 scăzând-o cu circa 5.000 de euro. Conform reprezentanților Imobiliarium, deși în ultimii ani s-a observat o creștere a prețurilor, în prezent se resimte o stagnare în București.  Printre cele mai importante schimbări în abordarea ofertei, prin care dezvoltatorii s-au remarcat în ultima perioadă, sunt calitatea construcției, introducerea materialelor cu un foarte bun factor energetic, a elementelor de smart homes încă din oferta inițială, construcția de case active și pasive, precum și dezvoltarea infrastructurii din ansamblu fără ajutor extern de la autorități.

Imobiliarium va reuni oferta a aproximativ 90 de ansambluri imobiliare din București și împrejurimi. Intrarea la eveniment este gratuită pentru persoanele care se înregistrează online până joi, 16 mai, inclusiv. În perioada evenimentului – 17-19 octombrie – vizitatorii care nu dețin codul primit online vor plăti o taxă de 10 lei.

Un proiect marca:

Contact:

Ne poți contacta la: imobiliarium@universum.ro

sau pe social media: