Descopera conferintele din cadrul evenimentului

Daca vrei sa aprofundezi un anumit topic sau daca vrei sa afli mai multe detalii despre trenduri, industrie si expozanti, te invitam la una din conferintele gazduite de Imobiliarium.

Mai jos vei gasi Agenda descrisa pe zile, daca se suprapune cu planurile tale, tot ce trebuie sa faci este sa vii la eveniment in intervalul orar indicat. Noi te asteptam in sala de conferinte din incinta.

vineri - 13 octombrie 2017

18:00-20:00

Panel „Ce este o Casă Pasivă”

Ing. Marius Șoflete – membru fondator al biroului de proiectare Inginerie Creativă.

A absolvit Facultatea de Construcții din cadrul UTCB în anul 2010, și masterul în Inginerie Structurală în anul 2012, perioadă în care a fost membru al echipei PRISPA (2011-2012).

Este proiectant atestat de Case Pasive din anul 2014, fiind specializat în construcții din lemn, proiectare și execuție de case pasive.

În ultimii ani a realizat primele case pasive certificate de PassivHaus Institut Darmstadt în România, dar și o serie de proiecte experimentale, de la diverse structuri experimentale din lemn, la case cu baloți de paie și case independente energetic.

 

Costin Velicu și Mihaela Borceanu – Oameni din media.

Au supraviețuit cu bine unui experiment de renovare totală a unui apartament muncitoresc, așa că s-au aruncat în următorul proiect.

Construirea unei case pasive din CLT: Casa cu Soare. Și dacă asta nu era destul, pe casă au hotărât că vor construi o seră. Ca să învețe ceva și despre grădinărit.

 

Arh. Raluca Munteanu – Preocupată de calitatea arhtiecturii, mediului construit și conservarea patrimoniului.

Raluca Munteanu colaborează cu Fundația Pro Patrimonio pentru proiectele de salvare și valorificare patrimoniului construit și tehnicilor tradiționale.

Sub umbrela acestei fundații, a coordonat grupul Arhitecților Voluntari care au realizat proiectul alternativ pentru salvarea Halei Matache din București.

 

Ing. Varga Szabolcs – este inginer constructor de profestie și proiectant certificat de case pasive. În momentul de față este singurul certificator acreditat de Passive House Institute Darmnstadt din România. Varga Szabolcs a realizat certificarea proiectelor la standard de casă pasivă pentru Casa cu Soare.

Preocuparea pentru protecția peisajului cultural și creșterea calității arhitecturii se reflectă și în activitatea de membru în Consiliul Științific al Parcului Național Piatra Craiului.

 

Află detalii pe

 Event Facebook

sâmbătă - 14 octombrie 2017

15:00-16:00

Workshop: Topul celor mai bune zone cu locuințe noi din București, în 2017

Maria Seder Neda, autoarea cărții Cum să-ți cumperi o casă!, apărută în trei ediții (2002 -2017) prezintă trei clasamente:

 

– TOP ZONE APARTAMENTE NOI DE LUX,

– TOP ZONE LOCUINȚE NOI PENTRU CORPORATIȘTI,

– TOP ZONE LOCUINȚE DE ÎNCHIRIAT,

avantaje și dezavantaje, plus studii de caz cu ansambluri rezidențiale construite în urmă cu 10-12 ani, bine cotate și astăzi.

 

Află detalii pe

 Event Facebook

17:00-18:00

Workshop: Cum să ne ferim de capcanele din contractele de vânzare-cumpărare

Avocat Florin Dobre, FIDASmart

Expertiza lui Florin se întinde pe trei arii profesionale: el este avocat – membru al Baroului București, practician în insolvență și evaluator autorizat specializat în evaluări de bunuri imobile.

 

Află detalii pe

Event Facebook

duminică - 15 octombrie 2017

12:00-14:00

Workshop: Cum să îți amenajezi locuința de la zero

Mihnea Ghilduș – designer de produs, fondator al platformei Dizainăr.

Programul de workshop, conceput special pentru vizitatorii târgului Imobiliarium, cuprinde toate informațiile necesare înainte de demararea unui proiect de design interior.

 

Află detalii pe

 Event Facebook